6 modalitati de a ramane slaba vara aceasta

A venit caldura si, ca oricine altcineva, ma lupt cu kilogramele in plus pe care le-am depus in timpul iernii si de care nu am putut sa scap pana acum. O prietena apropiata mi-a recomandat sa incep cu aceste sase sfaturi naturale si sanatoase:

1. Ia 5 mese mici pe zi pentru a pierde in greutate
Dupa 20 de ani, metabolismul se pare ca incetineste cu pana la 10% pe deceniu, iar acesta ar putea fi motivul pentru care te ingrasi chiar daca consumi aceeasi cantitate de mancare pe care o consumai cand erai mai tanara. Acest tip de declin metabolic poate fi combatut prin adoptarea unui obicei de a consuma cinci mese mici pe zi in loc de trei mai mari. Niciodata nu este o idee buna sa mananci mult la o masa deoarece organismul tau poate folosi doar o parte din acea mancare, in functie de activitatile tale, si va depozita restul sub forma de grasime. Nu este o idee buna nici sa iei o singura masa pe zi sau niciuna, pentru ca astfel corpul tau devine confuz si crede ca este o perioada de foamete si va incetini metabolismul, ceea ce duce la ingrasare pe termen lung.

2. Pierde in greutate fara sa pierzi nutrientii
Pune accentul pe nutritie, nu pe dieta. Pentru multi dintre noi, termenul „dieta” inseamna renuntarea la mancaruri delicioase si consumul doar de alimente „plictisitoare”, fara gust, sau lipsa totala de mancare - un scenariu periculos si in ultima instanta contraproductiv. A priva organismul de mancare sau a duce la extrem dietele cu mancaruri recomandate iti afecteaza negativ matabolismul.

3. Mai multe lichide, mai putine kilograme
Daca nu obisnuiesti sa bei destula apa, este posibil ca organismul tau sa-si fi creeat obiceiul de a stoca apa. Retentia de apa inseamna alte kilograme nedorite in plus. Marind cantitatea de lichide, elimini toxine si ii trimiti corpului tau mesajul ca nu mai este nevoie sa stocheze apa. Bea apa calda cu felii de lamaie pe toata durata zilei, mai ales inainte de masa, pentru a reduce retentia de lichide. Asigura-te ca apa este filtrata si fara chimicale.

4. Un ritual matinal pentru slabire
In fiecare dimineata, pe stomacul gol, bea doua lingurite de otet amestecate cu miere intr-un pahar de apa calduta. Iti asigura o digestie buna si iti accelereaza metabolismul. Daca tot suntem la capitolul dimineata, nu sari niciodata peste micul dejun! Corpul tau are nevoie de multa energie dimineata, iar pentru arderea caloriilor ai la dispozitie intreaga zi.

5. Gestionarea greutatii cu ajutorul plantelor
Ierburile chinezesti folosite in mod traditional pentru proprietatile lor de stimulare a metabolismului sunt crizantemele, ginseng si ceaiul verde.

6. Apuca-te de sport
Oricine stie ca sportul este o componenta importanta a pierderii in greutate. Activitatea fizica iti accelereaza metabolismul si arde caloriile in exces. Daca telul tau este sa slabesti, fii cat poti de activa! Alege intotdeauna scarile in loc de lift si mergi pe jos de cate ori poti. Du-te la sala, plimba-te cu bicicleta, ia cursuri de dans - orice te-ar motiva sa continui. Distreaza-te; odata ce exercitiile fizice devin o povara, rezulatatele tale vor intarzia sa apara.

No comments:

Post a Comment