10 trucuri pentru a reincepe dieta dupa o pauza

Ai cazut in capcana obiceiurilor proaste? Ai luat o pauza de la dieta ta sanatoasa? Te-ai ingrasat cateva kilograme in vacanta? Ai fost bolnava sau deosebit de ocupata? Oricare ar fi motivul, poate fi greu sa-ti recastigi determinarea dupa o pauza. Iata 10 cai usoare pentru a-ti reincepe dieta:

1. Organizeaza-ti dimineata
Pregateste totul pentru a doua zi inainte sa te duci la culcare. Alegeti hainele de lucru, echipamentul sport (daca planuiesti sa te duci la sala dupa serviciu) si pregateste totul, in masura in care este posibl, pentru micul dejun. Daca incepi ziua mai relaxata si mai ordonata iti va veni mult mai usor sa te tii de obiceiurile bune.

2. Pune accentul pe fructe
Este usor sa scapi din vedere faptul ca trebuie sa mananci cinci portii de fructe in fiecare zi. Incearca sa mananci cate un fruct, sau macar o bucata, inainte de fiecare masa, timp de o saptamana. Iti va taia pofta de mancare si te va ajuta sa iti asiguri aportul de vitamine si fibre de care ai nevoie zilnic.

3. Transforma pranzul in ceva special
Ajungi sa mananci in fiecare zi acelasi lucru (numarand caloriile, bineinteles!!) la pranz?
Incearca sa experimentezi: poti incerca diferite sortimente de paine (de exemplu) sau o poti inlocui cu gogosi, covrigi, rulouri. Acum ca vine vara poti incerca sa inlocuiesti sandwich-ul cu o salata mare.

4. Incearca retete noi
Nu te opri doar la schimbarea pranzului. Daca cinele tale zilnice sunt mancaruri semi-preparate ale caror calorii le-ai numarat pana in cel mai mic detaliu sau daca te-ai saturat de mereu aceleasi retete plictisitoare, atunci „sapa” prin cartile de bucate (sau online) si incearca toate retetele interesante, dar care au grija si de greutatea ta.

5. Arunca toate alimentele nesanatoase
Daca in dulapurile tale si-au facut loc si gustari nesanatoase, cum ar fi snacksurile sau alte tentatii de rontait, fii fara mila! Da-le altcuiva sau arunca-le la cosul de gunoi. Nu-ti testa autodisciplina degeaba prin simpla lor prezenta in preajma ta. Inlocuieste-le cu gustari sanatoase, usor de luat.

6. Cantareste totul
Daca esti o persoana cu o istorie indelungata de diete probabil esti obisnuita sa aproximezi greutatea alimentelor din priviri. Reobisnuieste-te sa cantaresti totul cand gatesti - doar pentru o saptamana. S-ar putea sa ai cateva surprize (cum ar fi acel „mic”cartof pus in mancare sau bolul „mediu” de cereale).

7. Scrie totul pe hartie
Studiile au aratat ca cei care tin diete si tin un jurnal cu ceea ce mananca tind sa slabeasca de doua ori mai mult decat cei care nu fac acest lucru. Incearca sa iti notezi totul timp de cateva saptamani. Observi cum cateva lucruri au intrat pe nebanuite in dieta ta? Cum ar fi bucatelele de unt, uleiul de masline si branza rasa in plus?

8. Traseaza-ti obiective
S-ar putea sa stii greutatea la care vrei sa ajungi, dar incearca sa iti stabilesti si teluri imediate. Acestea ar putea fi:
Sapte portii de fructe si legume in fiecare zi
Sa te duci la sala de trei ori pe saptamana
Sa nu mananci dupa cina (daca atunci esti tentata sa mananci)
Sa eviti toate gustarile dulci la locul de munca

9. Gaseste-ti o prietena
Ai cumva o prietena, o ruda sau o colega care este si ea la dieta? Ajutati-va reciproc - puteti sa va sustineti si sa va incurajati reciproc, sa lucrati impreuna, sa va verificati progresul saptamanal sau macar sa vorbiti la telefon in momente de slabicune cum ar fi cele de „Am nevoie de ciocolata!”

10. Ramai motivata
Ce te motiveaza? Poate fi o mica recompensa de fiecare data cand iti atingi un obiectiv (poate o revista sau un bilet la fim). Multi oameni se simt motivati daca sunt incurajati de alte persoane care tin dieta. De ce nu incerci sa scrii pe blogurile unor astfel de comunitati de oameni sau sa lasi un comment?

No comments:

Post a Comment