Care dieta ti se potriveste - Atkins sau South Beach?

Dr Atkins' New Diet Revolution bookImage via Wikipedia

In zilele noastre exista o multime de diete si programe de slabit la indemana si e posibil sa fi incercat deja o buna parte dintre ele. Vara aceasta poate va hotarati cu adevarat sa tineti cura de slabire si sa scapati de inesteticele kilograme in plus. Dar de unde sa incepeti? Facand o mica cautare pe Internet a termenului „dieta” gasiti mai mult de 29 de milioane de rezultate posibile si este greu sa distingeti intre descoperirile stiintifice si ultimele mofturi de celebritati.
Dietele Atkins si South Beach
Ideea de baza ce sta la baza acestor doua diete sarace in calorii este ca prin reducerea carbohidratilor, va fortati corpul sa inceapa sa consume din grasimea depozitata pentru obtinerea de energie (un proces denumit „ketosis”). Dietele sarace in calorii maresc cantitate de proteine consumate zilnic, astfel incat va simtiti satula cu mai putine calorii.

Unii oameni percep prima faza a dietei Atkins (o faza cu aport bogat de proteine) ca o dezlegare de a turna frisca in cafea sau de a manca cheeseburgeri dubli ca si cand nu mai exista ziua de maine. Fazele urmatoare a dietei Atkins sunt mai putin restrictive si mai usor de indurat si puteti incalca putin limita pentru a o face mai sanatoasa alegand surse de proteine cu putine grasimi, cum ar fi albusurile de ou, sunca canadiana sau lapte degresat.

Dieta South Beach: o alternativa mai sanatoasa
Si dieta South Beach este impartita in faze. Desi faza initiala care dureaza doua saptamani are aceleasi restrictii de carbohidrati, celelalte faze incep sa incorporeze mai multi carbohidrati „buni”, cum ar fi painea integrala sau paste. Pe tot parcusul dietei, accentul este pus pe sursele sanatoase de proteine (carnea slaba, branza saraca in grasimi, produse lactate sarace in grasimi) si de grasimi (nuci si peste) pentru a crea o abordare pe care o puteti mentine pe termen lung.
Per total, expertii nostri spun ca dieta South Beach este o abordare destul de echilibrata a pierderii in greutate.
Daca tragem linia? Dietele sarace in calorii functioneaza pentru cei care vor sa piarda in greutate, dar sariti peste fazele de inductie. Nu reduceti carbohidratii sub 100g pe zi si evitati grasimile saturate.
Observati ceva? Indiferent de maniera in care sunt numarate ingredientele - calorii, carbohidrati, blocuri nutritive - concluzia este aceeasi. O dieta sanatoasa care va duce la o pierdere in greutate pe care o puteti mentine include un echilibru intre proteine, carbohidrati si grasimi, cu accentul pus pe carbohidratii complecsi si carne slaba. Asa ca alegeti dieta care vi se pare ceea mai buna pentru dumneavostra si folositi-o ca un punct de plecare pentru un stil de viata mai sanatos, pentru o varianta mai slaba si mai sanatoasa a propriei persoane.

Note: Daca urati sa tineti dieta sau daca vi se pare ca dietele nu functioneaza niciodata pentru dumneavoatra, atunci poate trebuie doar sa simplificati lucrurile, urmand doar regulile de aur a unei nutritii sanatoase.
Reblog this post [with Zemanta]

No comments:

Post a Comment